Sosire
Plecare
31 mai 2019

31.05-09.06.2019

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

Festivalul Internațional de Film Transilvania a avut onoarea de a găzdui pe covorul roșu câteva dintre cele mai importante personalități ale cinematografiei europene - Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon și Fanny Ardant sunt doar o parte dintre acestea.

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, a primit titulatura de membru CENTEAST – Alianța Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

Principalul obiectiv al TIFF rămâne promovarea artei cinematografice prin prezentarea celor mai inovatoare și spectaculoase filme ale momentului, precum și susținerea tinerilor cineaști și participarea pro-activă la dezvoltarea industriei cinematografice. Printre programele și inițiativele sale se numără:

 

 

 

 

Sursa: https://tiff.ro/despre-festival 

Aveți o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați!

River Park Hotel
Bdul 1 Decembrie 1918 nr.120A

Hartă
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Această pagină folosește cookies.

Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, conform setărilor browser-ului Dvs. Mai mult în Politica de confidențialitate.

OK, închide